Добре дошли в моя уебсайт

Видове кучета

Сибирско хъски

Сибирското хъски е порода куче, която произлиза от източната част на Сибир. Сибирските хъскита са първоначално селектирани от чукчите в североизточна Азия, по-късно внесени от търговци в Аляска, САЩ и Канада. Породата попада в категорията Шпицове и примитивни. Физическата им сила и издръжливост на студ ги прави много добри кучета-водачи на впрягове. Обичат тичането, което всъщност им е нужно, за да разтягат своите мускули и им трябва доста да се разхождат ако живеят в апартамент.
Характеристики
РъстМъжки:53.5-60 см.
Женски:50.5-56 см.
ТеглоМъжки:20.5-28 кг.
Женски:15.5-23 кг.
Произход
СтранаСибир, Русия

Чао Чао

Чау-чау е порода кучета. Родина на тази породата е Китай и Манджурия, където от хилядолетия са развъждани като примитивни кучета, използвани за лов и храна. Оттам е пренесена в Англия, където се оформила съвременната порода. Днес тази декоративна порода е много популярна из целия свят. Особеното на тази порода е тяхната завита към гърба опашка и лилав език.
Характеристики
Ръст33-40 см.
Тегло7-14 кг.
Произход
СтранаВеликобритан

Бигъл

Бигъл или бийгъл (от английското Beagle) е порода средно-големи кучета. Появяват се като ловджийски кучета в Англия през първата половина на 19 век. Те живеят около 12-14 години. Обонянието им е силно развито. Ушите им са дълги и кадифено меки. Бигълът е дружелюбен и обича да си играе. Тази порода произлиза от хрътките.
Характеристики
Ръст33-40 см.
Тегло7-14 кг.
Произход
СтранаВеликобритания

Далматинец

Далматинът (на латински: Furlinos) e италианска[източник?] и хърватска порода домашно куче отглеждано до Втората Световна война в Хърватия главно от местни италианци с кожа, покрита с петна, най-често черни, но също понякога кафяви или други цветове (ако са кръстосани или заради генетични грешки).

Знае се, че когато се родят нямат петна, и че докато растат, петната са появяват по цялото им тяло. Този процес свършва, когато станат на една година. Ноктите и носът са със същия цвят като петната.

Характеристики
РъстМъжкии: 56—61 см
Женски: 54—59 см
ТеглоМъжкии:27—32 кг
Женски: 24—29 кг
Произход
Страна Хърватия
( Далмация)

Пекинез

Пекинезът е древна и дребна на ръст порода кучета, произлизаща от Китай. В миналото са били любима порода на императорите в забранения град в Пекин, откъдето идва и името им. Първите сведения за тази порода са от 8 век по времето на династията Танг.

Породата има някои особени характеристики и здравни проблеми наред с атрактивния си външен вид. Пекинезът често се бърка с японските кучета хин поради голямата прилика между тях.

Характеристики
ТеглоМъжки: до 5 кг
Женски: до 5,4 кг[1]
Произход
Страна Китай

Санбернар

Санбернар (на немски: Bernhardiner) е порода кучета със швейцарски произход. Създадена е в края на 17 или началото на 18 в. от монасите на Санбернарския манастир, намиращ се в Големия Санбернарски проход в Алпите. В манастира развъждали и дресирали тези кучета за спасяване на заблудили се или затрупани от лавини пътници, поради което първоначално породата се е наричала лавинхунд. Едва през ХІХ в. породата е наречена със сегашното си име. Кучетата от тази ценна порода са спасили много хора от „бялата смърт“ в планината. Известен е паметникът на знаменитото куче Бари в Париж, спасило живота на 43 изпаднали в беда хора.

Санбернарът е едро, грубо, масивно куче. На височина достига 70 cm, а на тежина 100 kg. Има малки клепнали уши и сравнително дълга опашка. Срещат се две разновидности на породата - късокосместа и дългокосместа. Окраската обикновено е двуцветна - червеникавожълтеникава, бяла с големи лимонени петна или червеникава с големи бели петна. Кучетата от тази порода са известни с миролюбивия си нрав и огромния си апетит, но за сметка на това са непретенциозни към храната.

Характеристики
РъстМъжки: 70—85 см
Женски: 65—70 см
ТеглоМъжки: 80-100 кг
Женски: 50-70 кг
Произход
Страна Швейцария

Немска овчарка

емската овчарка (на немски: Deutscher Schäferhund) е порода големи (по размер) кучета, произхождащи от Германия.[2] Известна още като Елзаска порода“. Немските овчарки са сравнително нова порода кучета, която е селектирана през 1899 г.
Характеристики
РъстМъжки: 60—65 см
Женски: 53—60 см [1]
ТеглоМъжки: 30—45кг (100 паунда)
Женски: 22—32 кг(70 паунда)
Произход
Страна Германия
Година1899
Уеб сайт в alle.bg